Cinci paşi pentru un Magazin Online

No Comments

Sunteţi gata să intraţi în lumea ecommerce ?

Iată un ghid care vă va ajuta să vă faceţi un magazin online în cinci paşi şi care vă va deschide drumul către o afacere online de succes.

1. Cercetează, studiază, implementează

Mai întâi trebuie să îţi faci timp pentru a studia piaţa online. De ce ? Pentru caeste util să te familiarizezi cu competiţia şi să cunoşti magazinele online care vând produse similare cu ale tale.
Inspiră-te din ceea ce este de succes la magazinele online rivale şi învaţă din eşecurile lor. Astfel, faci cunoştinţă cu noi strategii pentru a le învinge şi înveţi, indirect şi din greşelile altora. Vei fi cu un pas înaintea competitorilor tăi în nişa ta.

2. Alege o platformă Ecommerce sau o soluție SaaS (Software as a Service)

Pentru a avea un magazin online de succes trebuie să îţi alegi o platformă adecvată.
Prin platformă aleasa îţi vei construi magazinul online şi îl vei administra în fiecare zi. Există servicii complete ecommerce, ca cele oferite de echipa noastră, construite pe platforme Open Source ca WooCommerce, Prestashop şi Magento dar şi servicii SaaS care iţi pun totul la dispoziţie online .

3. Nu uita de detaliile financiare

Ţine cont de planul financiar pe care trebuie să îl ai în minte încă de la începutul afacerii online, pentru a calcula eventualele riscuril. Este recomandat să evaluezi riscurile magazinul tău online. Astfel nu vei ieși în pierdere.

4. Marketing, Marketing de Conţinut şi Optimizare SEO

Odată ce ţi-ai construit magazinul online, eşti la jumătatea drumului în universul Comerțului Electronic. Trebuie să îţi faci cunoscut magazinul online in Motoarele de Cautare (Google, Bing, Yahoo), în primul rând.
Cum faci asta ? Prin mijloacele SEO (optimizarea motoarelor de căutare) şi prin Campanii de Creaţie de Conţinut.
Dacă ai construit magazinul online pe una din platformele : WooCommerce, Magento sau Prestashop, ești pregatit pentru instalarea modulelor necesare pentru activitatea de comerț electronic.

Acestea includ dar nu se limitează la:
• Module SEO
• Module pentru Plati Online si Offline
• Module pentru Livrare
• Module pentru Facturare
• Module pentru Securitatea Magazinului Online

De asemenea, experimentaţi cu reclamele online ca Facebook ADS și Google Adwords și căutaţi ghidurile pentru afacerile mici de pe Facebook, Twitter, YouTube şi exploataţi conţinutul de marketing de bază sau cel pentru avansaţi. Pentru a avea succes cu magazinul online trebuie să știi toate noutățile din domeniu, să îți faci reclamă și să ții legătura cu clienții si abonații.

Nu uita ! Poţi comanda un Magazin Online la Cheie creat de echipa Magazinon.ro .

5. Învăţaţi legislaţia care privește comerțul electronic din Romania si nu numai .

Înainte de a-ţi construi un magazin online este bine să studiezi legile din domeniul Comerțului Electronic. Trebuie să faci asta înainte de a tranzacţiona ceva. De ce? Pentru a cunoaște ce drepturi ai ca vanzator, ce drepturi legale au clienții tăi, totul in timp util pentru a-ți proteja afacerea online dar și clienții care au încredere în tine.

Urmaţi aceşti 5 paşi şi veţi putea să vă faceţi un magazin online personalizat şi de succes!

SEO Manager @ Magazinon & Skilled Republic SRL

Blog Comerț Electronic

Vă aducem cele mai noi știri ecommerce, cât și articole despre platformele de comerț electronic.

Cereți o Ofertă Personalizată

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție Magazine Online la Cheie cât și o gamă complexă de Servicii Ecommerce.

Abonare prin Email

Alte Articole

Toate Articolele

Adaugă o Părere