Comparație ecommerce: Prestashop vs. WooCommerce

No Comments

Prestashop și WooCommerce sunt cunoscute în rândul utilizatorilor ecommerce. Pentru a alege pe una dintre platforme, trebuie făcută o comparație atentă.

Prestashop este recunoscută pe piața online ca o platformă open Source pentru care utilizatorii pot primi găzduire in cloud.

Prestashop este unul dintre cele mai bune platforme ecommerce, alimentând peste 230.000 de magazine online. Prestashop oferă un set de instrumente proiectate pentru a face programul de instalare și de rulare mult mai rapid și mai profitabil pentru administratorii acestora. Acoperă toate instrumentele si modulele de vânzare necesare, de la facturare și vânzare simplă a produselor pană la vânzare personalizată prin oferte și cupoane discount. Felul în care Prestashop acționează pe piața online și promovează produsele este impresionant.

Panoul de afișare a activității (Dasboard-ul de pe Prestashop) nu este greoi dar nici cel mai prietenos, atunci când vorbim despre configurarea diferitelor module. Acesta oferă statistici de administrare extensive, instrumente de administrare a catalogului, setări pentru magazinul online,  într-un stil modern și profesionist.

Prin sistemul de hosting cloud, Prestaashop permite vânzătorilor din toată lumea să își facă un magazin online doar prin câteva clickuri. Mai mult, poți fi proprietarul unui magazin online, folosind instrumentul Presta Cloud cu un blog pe WordPress, apoi să începi să vinzi, fără a avea noțiuni de programare sau de instalare pe server. Aceste soluții de găzduire ecommerce elimină barierele tehnico-financiare pentru comercianții care doresc să se lanseze în afacerile online.

Prestashop este platforma ecommerce recomandată afacerilor online extinse, pentru că instrumentele oferite aici permit o administrare mai ușoară a produselor, clienților și comenzilor. De asemenea, Prestashop are o diversitate de documente disponibile pe site-ul Prestashop, care oferă ajutor și suport, în strânsă legătură cu diferite funcții ale platformei. Are un serviciu pentru clienți – contra cost, disponibil și la telefon și îți oferă răspunsuri prompte la orice problemă.

Prestashop este adecvat oamenilor care se canalizează pe vinderea produselor, fără a fi interesați de administrarea site-ului pentru alte scopuri: forum, blog, site de fotografii etc. Dacă ai o configurație bună, Prestashop va rula ușor și vei dobândi mai multe cunoștințe pentru afacerea ta online, într-un timp mai scurt.

Dar WooCommerce este o alegere bună ? Din ce perspective ?

WooCommerce este cel mai popular plugin ecommerce pentru WordPress, care transformă un site într-un magazin online cu funcționalități multiple si complexe. WooCommerce prezintă unele avantaje,  în comparație cu Prestashop: are o comunitate mult mai mare pe platforma WordPress. Se pot instala ușor și gratuit mai multe extensii: teme, pluginuri, prin Repozitoriul WordPress care este încorporat în panoul de control al activității (dashboard). De aceea, WooCommerce este cerut pe piața online. Cu ajutorul platformei WordPress, ai o flexibilitate mai mare pentru a-ți face și a-ți promova magazinul online.

WooComerce nu e o platformă ecommerce. De aceea vânzătorii ce folosesc acest plugin trebuie să aibă un site WordPress.

Ca și Prestashop, și WooCommerce îi lasă pe utilizatori să creeze cupoane, de vânzare, le permite editarea instrumentelor pentru a adăuga produse, detalii, comentarii la acțiunile lor, rapoarte de vânzare.

Avantajul major al unui magazin online Woocommerce este aportul SEO de care Prestashop incă nu se bucura, dar si multitudinea de module gratuite.

Cine câștigă, Prestashop sau WooCommerce?

Dintr-un punct de vedere, ambele sunt câștigătoare. Prestashop câștigă la secția administrare produse, WooCommerce câștigă la secțiunea de inovare și accesibilitate. WooCommerce are mulți dezvoltatori disponibili, iar WordPress oferă multe teme și pluginuri gratuite.

Dacă ai nevoie de un magazin online insoțit de instrumente de marketing, de blog sau de un site cu caracteristici speciale și nu un simplu magazin online, atunci alege cu încredere WooCommerce de pe platforma WordPress.

O ultimă caracteristică care poate influența decizia de alegere a unei platforme ecommerce este costul inițial de implementare cât și costul de administrare și din acest punct de vedere WooCommerce castigă foarte mult teren .

În concluzie, alegerea aparține fiecăruia, în funcție de scopul urmărit.

SEO Manager @ Magazinon & Skilled Republic SRL

Blog Comerț Electronic

Vă aducem cele mai noi știri ecommerce, cât și articole despre platformele de comerț electronic.

Cereți o Ofertă Personalizată

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție Magazine Online la Cheie cât și o gamă complexă de Servicii Ecommerce.

Abonare prin Email

Alte Articole

Toate Articolele

Adaugă o Părere