Comunitățile Ecommerce Online din România

1 Comment

comunitati-ecommerce-online-magazine-online-magazinon

Fie că este vorba de sfaturi din domeniul Comerțului Electronic, fie că este vorba de discuții și ajutor pentru dezvoltarea magazinului tău online, poți beneficia de puterea comunităților online.

Luăm în calcul comunitățile bazate pe Platformele Ecommerce principale ca Woocommerce / Prestashop / Magento / Opencart.

În acest articol vom enumera care sunt aceste comuntăți și unde le găsești.

1. Comerț Electronic – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/comert.electronic.ro/
Notă de ajutor [1-10] : 10
Număr de membri : ~5400

Unul din cele mai active grupuri dedicate comerțului electronic din România, acest grup este dedicat deținătorilor de magazine online cât  și a celor care activează în alte nișe în legatură cu comerțul electronic .
Membrii grupului discută activ despre o sumedenie de subiecte de interes comun pentru cei care dețin o afacere online : legislația din domeniu / probleme cu curierii / sisteme de plată / contabilitate / etc.

Cităm din regulile grupului :
“Nu există ceva ce nu ai putea sa vinzi acestui grup, deși vor fi mult mai potrivite serviciile din zona de seo, sem, usability, optimizarea conversiilor, platforme de ecommerce, web design și ce mai este nevoie în curtea unui magazin online.
Dacă însă ești un magazin online care vinde produse de puericultură, cărucioare, chestii pentru copii, s-ar putea să-ți pese despre o ofertă de bilete la circ adresată comunității tale și o ofertă de grup pentru mămicile care iți accesează site-ul s-ar putea să te intereseze. Contează foarte mult cum pui problema.”


2. WooCommerce – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/woocommerce.ro/
Notă de ajutor [1-10] : 10
Număr de membri : ~150

Grupul WooCommerce se adresează dezvoltatorilor și proprietarilor de magazine online bazate pe platforma WordPress + WooCommerce .
Atuul acestui grup este numărul mare de useri dispuși să te ajute cu probleme legate de orice legat de WooCommerce cât și de alte probleme legate de WordPress .

Acest grup primește notă mare pentru implicarea membrilor, care, de cele mai multe ori răspund cu rezolvări utile .


3. Prestashop – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/451085254998797/
Notă de ajutor [1-10] : 10
Număr de membri : ~279

Grupul Prestashop se bucură, de asemenea, de o comunitate importantă și activă de dezvoltatori și programatori Prestashop. Cu un iz usor comercial, și în acest grup găsesti utilizatori și dezvoltatori  Prestashop cu experiența care sunt dispuși să te ajute, de cele mai multe ori gratuit, cât și contra cost .


4. Magento – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/magento.romania/
Notă de ajutor [1-10] : 6
Număr de membri : ~261

Magento, reprezentant al platformelor ecommerce dedicate business-urilor mari și foarte mari, este prezent online în România ca si comunitate, prin acest grup Facebook .
Cu toate că este un grup cu un număr considerabil de membrii, și având în vedere că si utilizatorii platformei Magento întampină probleme diverse vis-a-vis de patch-uri / update-uri / teme / securitate / module / etc., acest grup nu este populat de oameni care cer ajutor, și in general nu este un grup foarte activ .
Nu ne-am putut formă o părere concretă vis-a-vis de gradul de implicare și de disponibilitatea pentru ajutor, din partea membrilor acestui grup .


5. OpenCart Romania – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/opencart.romania/
Notă de ajutor [1-10] : 7
Număr de membri : ~30

Acest grup este dedicat proprietarilor și dezvoltatorilor de magazine online bazat pe platforma OpenCart. Această platformă ecommerce este folosită și în România, insă, utilizatorii Open Cart se pare că nu se regăsesc într-o comunitate de suport și ajutor reciproc …. încă, cu toate că interesul pentru această platformă este în creștere .


6. Joburi in eCommerce – Grup Facebook

URL : https://www.facebook.com/groups/Joburi.in.eCommerce/
Notă de ajutor [1-10] : 10
Număr de membri : ~1600

Creat în 2015, acest grup este dedicat atât persoanelor fizice care își caută un job în ecommerce (full-time/ part-time), cât și firmelor care caută experți pentru anumite platforme sau joburi conexe unui magazin online .

Nu în ultimul rând, după discuția avută cu administratorului grupului, această comunitate te ajută și dacă ești freelancer (persoane fizice sau juridice) .

Din descrierea grupului, cităm :

“Joburi în comunicarea digitală și Social Media tot găsim…de aici și dorința unui astfel de grup (12 ianuarie 2015), DEDICAT Joburilor din eCommerce.
Orice job/ colaborare în eCommerce poate fi postat aici pe grup, cu mențiunea clară: să fie un job/internship, în România. Vă aștept, cu mic cu mare! Succes tuturor !”


Acestea fiind spuse, vă indemnăm să vă alăturați cu incredere grupurilor de interes  !

Articol scris de Liviu V. – Manager @ magazinon.ro – Magazine Online și Servicii Ecommerce .

SEO Manager @ Magazinon & Skilled Republic SRL

Blog Comerț Electronic

Vă aducem cele mai noi știri ecommerce, cât și articole despre platformele de comerț electronic.

Cereți o Ofertă Personalizată

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție Magazine Online la Cheie cât și o gamă complexă de Servicii Ecommerce.

Abonare prin Email

Alte Articole

Toate Articolele

Adaugă o Părere