Necesitatea certificatului SSL și impactul SEO

No Comments

magazinon-ssl-seo

Tehnologia denumită SSL (Secure Sockets Layer) este o tehnologie care protejează informațiile clienților.

Certificatul SSL oferă o siguranță și o confidențialitate între utilizator, website și server.

Astfel sunt criptate datele dintre utilizator, browser si server-ul web. Adresele web securizate prin SSL se recunosc ușor după forma lor. Acestea încep cu https: și nu cu http.

Avantajul tehnologiei SSL este în principal securizarea transferului de date și astfel se reduce riscul interceptării și folosirii incorecte a acestor date de către o terță parte.

Pentru a verifica dacă o pagină web foloseste protocolul HTTPS se verifică dacă bara de adresă a browser-ului există protocolul https:// la început. Dacă nu apare o pictogramă verde în formă de lacăt, înseamnă că pagina nu este securizată prin HTTPS. Multe site-uri folosesc Certificatul SSL, în cazul transmiterii de informații cu un caracter personal, ca de exemplu in momentul autentificării sau în momentul folosirii datelor de card de credit bancar pentru achiziții online.

Tehnologia SSL poate fi activată pe site-ul dumneavoastră, ținându-se cont de următorii pași:

1. Obținerea unui certificat SSL pentru site-ul dumneavoastră. Se recomandă folosirea unui certificat comun oferit de firmele de gazduire web.

2. Pentru instalarea certificatului SSL pe server-ul Web veti primi instrucțiuni de la firmele de găzduire web sau de la furnizorul certificatului SSL.

3. Instalarea certificatului SSL necesită achiziționarea unui IP dedicat, acesta fiind achiziționat tot de la firmele de găzduire web.

4. Este necesară modificarea link-urilor interne, din site, pentru ca acestea sa conțină protoculul https:// în loc de http:// .

Este recomandată crearea unor redirecționări la nivel de server, pentru ca utilizatorii să fie trimiși spre protocolul securizat HTTPS, în cazul accesării unei adrese URL nesecurizate.

Pentru mai multe detalii despre tehnologia HTTPS, îți recomandăm să citești articolul scris de Michael Hernandez “HTTP vs. HTTPS for SEO: What you need to know to stay in GOOGLE’s Good Graces”.

Conform cerințelor politicii Google, tehnologia HTTPS are un impact puternic asupra SEO.

Browser-ul de la Google, Chrome, va indica o pictogramă cu un X roșu în bara de adresă  pentru toate paginile care nu au o conexiune securizată HTTPS în viitorul apropiat. Astfel, site-ul respectiv nu va avea credibilitate în fața vizitatorilor online. De menționat este că atât motorul de căutare Google cât și browser-ul Chrome vor aplica aceste reguli noi de la 1 ianuarie 2017.

Cu toate acestea, multe site-uri nu optează pentru implementarea tehnologiei HTTPS.

Prețul unui certificat SSL cu termen de valabilitate de un an, poate varia între 15 euro si 150 euro. Toate firmele de găzduire web oferă certificate SSL.

Există și posibilitatea obținerii de certificate SSL în mod gratuit prin servicii ca Let’s Encrypt, CloudFlare sau altele.

În concluzie, certificatul SSL este deseori neglijat de administratorii WEB, și recomandarea noastră este să optați pentru oricare din opțiunile de mai sus pentru achiziționarea și instalarea unui certificat SSL.

SEO Manager @ Magazinon & Skilled Republic SRL

Blog Comerț Electronic

Vă aducem cele mai noi știri ecommerce, cât și articole despre platformele de comerț electronic.

Cereți o Ofertă Personalizată

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție Magazine Online la Cheie cât și o gamă complexă de Servicii Ecommerce.

Abonare prin Email

Alte Articole

Toate Articolele

Adaugă o Părere