Comparație ecommerce: Magento vs. Prestashop

No Comments

Magento și PrestaShop sunt două platforme ecommerce cunoscute pentru crearea unui magazin online profesional. O comparație dintre Magento și PrestaShop este binevenită pentru a te putea decide asupra platformei care ți se potriveste.

Ce avantaje oferă Magento comparativ cu PrestaShop și cu ce vine în întâmpinarea clienților ?

Platforma Magento

Magento corespunde mai mult nevoilor afacerilor medii și mari. Interfața de administrare a conținutului  este prietenoasă și pentru cei cu mai puține cunoștițe de programare.

Platforma ecommerce Magento oferă posibilitatea implementarii unor magazine online impresionante. In comparatie cu Prestashop, Magento este eficient din punct de vedere SEO. Elementele distinctive SEO se pot implementa și personaliza mai ușor decat la Prestashop.

Este o platform spațioasă. Magento permite vânzătorilor să câștige din ce în ce mai multă experiență în ecommerce. Administreaza 80.000 de intrari de produse într-o singură oră și permite dezvoltarea rapidă a magazinului online. Magento solicită servicii de hosting de încredere pentru a rula cu o viteza mare.

Magento oferă opțiuni de căutare flexibile pentru a găsi informația dorită in site. Produsele sunt filtrate după parametri uriași. Platforma ecommerce Magento are o comunitate extinsă de dezvoltatori. Aceștia îi ajută pe clienți să își promoveze și să își dezvolte rapid afacerea online.

Extensiile Magento sunt diverse și pot spori funcțiile magazinului online insă acestea pot constitui o cheltuială mare.

Platforma Prestashop

Această platformă ecommerce este foarte utilă. Este gratuită. Pachetul Software Prestashop cu toate instrumentele necesare se poate descărca de pe site-ul oficial al companiei.

Platforma PrestaShop este destinată afacerilor mici și medii. În comparație cu Magento, PrestaShop are un panou de administrare intuitiv și mai ușor de folosit. Permite o încărcare mai rapidă a paginilor web. Șablonul folosit de PrestaShop face înstalarea și modificarea mai ușoară pentru designeri și dezvoltatori, acest fapt fiind benefic pentru personalizarea afacerii conform propriilor nevoi. Multe magazine online pe platforma PrestaShop au un aspect elegant, plin de stil și de profesionalism, ceea ce constituie un alt atu în alegerea platformei ecommerce.

Funcționalitățile magazinului:

PrestaShop necesită mai puține resurse si cerințe de sistem ca Magento. Oferă posibilități de căutare mai avansate și o înlocuire mai ușoară a temei site-ului.

PrestaShop permite ușor înlocuirea tagurilor de titlu, foarte apreciate de specialiștii SEO. Se oferă niște pași de căutare pentru a-ți promova magazinul online pe motoarele de căutare și pentru a urca pe scara de rating Google (ex. : titlu, cuvinte cheie, linkuri).

Comunitatea beneficiază de un număr mare de utilizatori. Pe site-ul oficial de la PrestaShop există un forumuri în mai multe limbi, chiar și o comunitate de vorbitori de limbă română.

Referitor la costuri, modulele de pe Prestashop se platesc. Totuși, costul nu este foarte ridicat. Îți poți crea un magazin online cu un cost mic. PrestaShop este o platformă Open Source. Fiecare programator sau webmaster are acces la toate funcțiile din sistemul PrestaShop și pot modifica ușor orice stil sau funcție, după nevoile fiecărui magazin online.

În concluzie, Prestashop necesită costuri mai mici și eforturi minime pentru configurarea unui magazin. Magento se adresează clienților care vor să aibă un control total asupra personalizării magazinului online.

Așadar, alegerea platformei ecommerce îți apaține!

SEO Manager @ Magazinon & Skilled Republic SRL

Blog Comerț Electronic

Vă aducem cele mai noi știri ecommerce, cât și articole despre platformele de comerț electronic.

Cereți o Ofertă Personalizată

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție Magazine Online la Cheie cât și o gamă complexă de Servicii Ecommerce.

Abonare prin Email

Alte Articole

Toate Articolele

Adaugă o Părere